onsdag 5. mars 2014

Nye sokker av pinnene...

Nå er det en stund siden siste blogginnlegg. Jeg strikker som vanlig for fullt, men jeg har strevd med å gjøre ferdig påbegynte prosjekt, har hele tiden lyst å begynne på noe nytt! Jeg har ventet på en bok av Tine Solheim i en "evighet" - i går kom den til min store glede. Og dere kan tro skuffelsen var stor da jeg åpnet den og fant ut at oppskriftsheftet som skulle være med i boka ikke var der!!! Jeg ringte straks Adlibris som lovde å sende meg en ny bok... men det vet jeg vil ta tid :(

Men kanskje var det ikke bare dumt? Jeg fikk gjort ferdig disse sorte sokkene - samt tatt bildene av både de og to andre par som har ligget ferdige en stund. Det er en god følelse å ha ferdigstilt noe helt!

Disse heter Bird Cherry og er som alle sokkene i dette innlegget designet av Bitta Mikkelborg. Bird Cherry mønsteret finnes gratis her. Dette mønsteret er et av mars-mønstrene vi har fått i Projo's sokke- og vottealong 2014 på Facebook .

Det er et nydelig mønster og raskt å strikke i mellomtykt garn. Jeg har brukt sort Pt 5. Jeg er ikke særlig begeistret for Pt 5, det deler seg lett og kjennes stivt ut - nesten litt akrylaktig.. Men satser på at det er veldig slitesterkt! Disse sokkene blir mine, er ca str 37-38.
Neste sokkepar ut, var et av januarmønstrene i Projo's along. Det heter Bjarne og finnes til salgs her. Jeg har strikket disse i Sandnes Perfect, et tykkere garn som jeg synes er godt å strikke av. Erfaringen min er at det er veldig slitesterkt. Godt sokkegarn :)Disse fikk mannen i huset til Valentines day, helt tilfeldig at de var ferdige da, det er ikke en dag vi pleier å markere her i huset ;) Str 42.

Siste par ut i denne omgang er Stjerne over Island som dere kan kjøpe her. Det er et aldeles nydelig mønster synes jeg, men jeg liker ikke helt fargene jeg har valgt. Fakta er at jeg hadde kun dette garnet da jeg bare MÅTTE strikke de sokkene.. Men jeg har bestilt mer garn fra Bittas nettbutikk, mellanraggi. Så da skal det bli flere par! Både til mannen i huset og mulig meg selv.

Disse er strikket i flerfarget Dale Hakkespett og sort Pt5. De er ekstra lange i leggen, ca str 39-40. Sitter så godt på foten, er tykke og varme :)


Det var alt for denne gang, skal nå prøve å holde meg unna nye prosjekt frem til jeg får mitt etterlengtede oppskrifthefte. Har mer enn nok av strikkeprosjekter som venter på å bli ferdige;)

Klem fra Maja5 kommentarer:

 1. Flotte sokker!
  Syns Stjerne over Island ble fine i rosa og sort :)

  SvarSlett
 2. Så mange fine sokker du har strikket, nydelig mønster på alle sammen - kjekt at du deler link til mønster! :-)
  Ha en fin-fin onsdagskveld!

  SvarSlett
 3. Det var flotte sokker. Likte spesielt de grå. Jeg har en regel på maks to prosjekt samtidig, men det er ikke alltid det lar seg gjennomføre.
  Kos deg videre med garn og pinner ;)

  SvarSlett
 4. Takk for et hyggelig besøk hos meg! Kjempefine sokker du har fått ferdig! Jeg liker Pt 5 godt både til sokker og større plagg, men det er så mye garn på markedet at det er vanskelig å velge.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) jeg vet det er mange som liker pt5 veldig godt og jeg tror nok at dersom jeg hadde strikket med tykkere pinner ville det kjent mykere ut og jeg ville ikle strevd så med delinga.

   Slett