søndag 15. desember 2013

Votter i finull

Jeg har fått et julegaveønske og ønsket blir innfridd! Det er så koselig når unge ber om hjemstrikka votter. Regner med at hun ikke bruker så mye tid på strikkeblogger, så drister meg til å legge dem ut her.

Ønsket var lyseblå og hvite votter. Garnet er Rauma finull og det er et hav av farger å velge imellom. Selv lyseblått var det mange ulike nyanser av. Jeg har ikke strikket av finull tidligere, men har brukt Rauma gammelserie som er ganske lik. Og det garnet synes jeg er supert til votter. Blir litt tovet etter bruk, lette og myke. Håper finulla oppfører seg på samme vis. Har strikket disse på pinne nr 2,5.

Oppskriften fant jeg her. Det er mange fine oppskrifter på Ravelry. Disse er på svensk og det gikk helt fint å følge oppskriften.Fine farger i vottene
Vrangborden kunne vært litt strammere om jeg skulle endret på noe. Det er ganske lange fargeskift enkelte steder, da måtte jeg snurra trådene om hverandre på vrangen, slik at ikke fingrene hekter seg fast når man tar de på.

I dag har jeg sånn smått begynt med julebaksten. Må nok bare komme igang hvis jeg skal bli ferdig til jul :)

Klem fra Maja

2 kommentarer:

  1. Wow! Disse var kjempefine! Nydelig blåfarger :D

    SvarSlett
  2. Kjempefine votter, så koselig med hjerte-mønster!
    Kos deg med julebaksten! :-) Her blir det bakt rundstykker i kveld, så får jeg se om jeg rekker litt annet før senga roper :-)

    SvarSlett