onsdag 4. desember 2013

Bussbrann og tapte votter

For noen uker siden var datteren vår så uheldig å oppleve at skolebussen hun satt i tok fyr. Elevene måtte evakuere gjennom vinduene på bussen og det hele var veldig dramatisk. Det gikk bra med alle, heldigvis! Hun fikk med seg det meste, kun vottene ble igjen i bussen og gikk tapt. Så nå ønsker hun seg nye votter. De skal være tovet og med en nedbrettet kant.

Selvsagt skal hun få votter! Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke liker å strikke votter for toving. De skal være store og blir slafsete mens man strikker. Det er liksom ikke noe pent å se på underveis... Og jeg vet at den tovingen kan ende opp så som så... For små, harde, kort og bred osv. Fatt mot og kryss fingrene for at dette blir bra! Jeg strikker ett par i dyp lilla, vamsegarn fra Rauma. Etter gratis oppskrift fra Sandnesgarn. Har dere noen tovetips?

Klem fra Maja

5 kommentarer:

 1. Hei og takk for kommentar på bloggen min. Eg har svart deg der, ang det du spurte om. Eg vaska vottane for hand og så tovar eg dei i tørketrommelen. Då har du kontroll på tovinga. Du kan sjekke korleis dent ligg ann etter kvart. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 2. Takk for tips, men vi har dessverre ikke tørketrommelen, så må nok prøve meg frem i vaskemaskiner. Og takk for svar på bloggen din.

  SvarSlett
 3. Og velkommen som følger i bloggen min:) riktig god helg!

  SvarSlett
 4. Jeg pleier å tove ting strikket i vamsegarn på vanlig program 40 grader sammen med et håndkle eller noe, det bruker å gå bra.

  SvarSlett
 5. Takk for tips:) typisk at jeg ble fri for garn. Har bestilt mer, så går nok noen dager før jeg kan gjøre de ferdige.

  SvarSlett