søndag 1. desember 2013

Sokker igjen...

Ja her kommer det enda flere sokker fra meg! Nesten så man kan kalle dette Majas sokkeblogg! Men nå blir dette det siste sokk-innlegg på en stund, strikker nemlig på mye annet fint også :)


 
Første par ut er Shepherds sokk fra Bitta Mikkelborg. Disse er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka på pinne nr 2,5. Jeg hadde kjøpt meg nye fine Knit Pro trepinner fra Strikk innom. Men den ene knakk allerede på første sokk. Skikkelig surt og jeg sliter med å få kontakt med dem pr e-post for reklamasjon. Kan ikke bare godta at de skal knekke så fort!

 
Enkelt og fint flettemønster på utsiden av foten. Bak leggen og innsiden av foten er den en smal flette som går over to masker.

 
 

 
Dette paret er også fra Bitta Mikkelborg - Det heter Mine hjerter. Et artig mønster å strikke! Det er strikket i flerfarget Arwetta og koksfarget Sisu. Dessverre ble det ikke riktig fargegjengivelse i bildet.
 

 
Jeg har ikke dampet noen av sokkene enda, og det gjenstår også noen tråder å feste. Men jeg måtte få de ut på bloggen mens jeg har tid. De skal nemlig klargjøres straks og sendes avgårde som julegave! Så dere får unnskylde at bildene ikke er så fine.
 

 
Det siste sokkeparet er enkle Mariuslester i barnestørrelse. Mønster fra Mariusboka. Jeg vet av erfaring at leggen blir for smal når man bruker mønsteret i boka. Så jeg la opp til damestørrelse. Får håpe de passer mottakeren som slett ikke er en dame ;) Disse er strikket i noen Smart-rester jeg har liggende etter forskjellige Mariusgensere. Ikke så slitesterkt garn, men barn vokser ofte ut av lestene før de er utslitt.

 
Så da har jeg strikket lester til en hel familie. Og jeg vet de blir satt pris på. Da er det ekstra gøy!
 
Klem fra Maja

2 kommentarer:

  1. Kjempefine, heldig er den familien som får så fine lester under juletreet i år!! Lester får man ikke nok av, så det er supre gaver.
    Blir spennende å se dine nye prosjekt etter hvert! :-)

    SvarSlett
  2. Så mange fine sokker du har strikket. Herlige julegaver :)

    SvarSlett