tirsdag 14. oktober 2014

Vakre sokker

Det er et hav av vakre sokker der ute... jeg har lyst å strikke alle! I ulike garntyper og ulike farger... Hvor mange sokker trenger man egentlig? Jeg har nesten ikke råd å gi bort noen heller, vil ha alle selv! Så det er best at jeg strikker noen for store eller små. De kan jeg jo gi bort ;)

Første par ut i dag er Polly Jean. Et vakkert hjertemønster. Disse har jeg strikket i burgunder Arwetta på pinne 2,5. På bildene ser det mer paprikarød ut, men det er egentlig en dyp, burgunder farge.
Mønsteret er engelsk, men engelske mønstre er egentlig ganske enkle å følge. Og jeg er absolutt ingen språkekspert.


Arwetta er et deilig garn i mange fine farger. Mens jeg strikket disse, fant jeg ut at jeg ville ha flere farger. Så jeg bestilte fra garnbutikken Fortuna. Der var et godt utvalg, billigere enn flere andre nettbutikker, og FOR en superrask levering - ett døgn! Det er sjeldent hit til nord! Hurra!

Det nye garnet ble straks tatt i bruk. På Projo's sokke- og votealong i oktober fikk vi velge mønster helt selv, og strikke hva vi ville. Men det måtte være noe med ugler. Så bra for meg, for jeg har hatt ett par ugle-sokker i Ravelry-køen min lenge. Nå var tiden kommet for å starte på dem :)

Mønsteret heter Owlie socks. Man strikker inn perler til øyne på uglene underveis. Jeg valgte bittesmå perler, for at de ikke skal kjennes når man har skoene på.Søte små ugler på rekke og rad
Fint med ugler helt ned på hælen. Tåfellingen er jeg ikke helt fornøyd med, tåa ble lang og spiss (kommer ikke frem på bildet). Blir å endre på det hvis jeg strikker disse igjen. Ellers sitter de veldig godt på foten. Stikket med pinne 2,75 på vrangborden og ellers 2,5.

Klem fra Maja

15 kommentarer:

 1. Enig i overskriften, det er virkelig vakre sokker!

  SvarSlett
 2. Å jøyje meg, disse var flotte! De røde er MYE arbeid . Dette var nydelig arbeid Maja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lisbeth! De røde var faktisk ikke så ille, mønsteret gjentas over noen få omganger, så man memorerer det fort, og da går det greit å strikke. Men klart, er endel ulike teknikker. Vridd-to-vrang-sammen er den jeg fomler mest med:)

   Slett
  2. Måtte dele innlegget på Norsk strikkeforening på Facen :) Og har fått maange likes :)

   Slett
  3. Så hyggelig:) Takk for det!

   Slett
 3. Maaaaange sokker! Man trenger maaaange par sokker for å komme gjennom vinteren. De slites, de må vaskes, og plutselig er sokkeskuffen tom!! Så bare strikk i vei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha, ha! Det var vel det svaret jeg håpte på!:D

   Slett
 4. Fine sokker du viser frem! Med den ugledilla jeg har, falt jeg helt for de grå sokkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så mange fine ugler i strikk og interiør for tiden! Så tema i Projo var midt i blinken!

   Slett
 5. Åååå! Nydelige strømper! Ja, jeg velger å kalle slike vakre hullmønstrede herligheter for strømper! Og deilig rød farge. Er veldig svak for sånne selv, og det er utrolig morsomt å strikke. Fine uglesokker/strømper også!
  -Anne-

  SvarSlett
 6. Kjempefine sokker du har strikket!!! Jeg er stadig imponert over at du kaster deg i gang med engelske mønster (sjøl om du sier at det ikke er vanskelig! :-))

  SvarSlett
 7. Snakk om skikkelige ting!!! Her likte jeg meg veldig godt :) så masse flotte sokker. Disse uglesokkene var fantastiske! Må nok se om jeg finner den oppskriften! Kanskje på ravelry...jeg har ikke lest alt du har skrevet for det var så mange flotte bilder. Jeg kommer garantert igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og velkommen til bloggen min:) mønsteret på uglesokkene finner du på Ravelry. Heter Owlie Socks. Morsomt mønster å strikke, og perlene er prikken over i'en.

   Slett