torsdag 8. mai 2014

Småstrikk fra boken "Sokker-strikking hele året"

Her er to par sokker fra boka til Bitta Mikkelborg.

Først ut er "Hermod". Et flott mønster til menn, men jeg strikker nok litt stramt mønsterstrikking, så disse ble trange i leggen og passer meg og min datter. Strikket i Drops Fabel på pinne 2,25. Str 38.
Det neste paret er høvelig restegarnsstrikk. Mønsteret heter Espen Askepott, med andre ord sokker for både jenter og gutter. Dette paret er ca str 25/26, strikket til lillebror. Passer perfekt. Disse er strikket i Järbo Mellanraggi.
I boken er forslag til hvordan man kan variere størrelse med garnvalg og pinnenr. Eks til voksne kan man strikke i tykkere garn eller øke på antall masker. Flott basis-sokkemønster for alle i familien, et alternativ til den vanlige raggsokken med to rett, to vrang.

Klem fra Maja


7 kommentarer:

 1. Dette var fine sokker! De herre-sokkene er bare flotte! Gave-sokker tenker jeg når jeg ser disse. Lillebrorsokkene ser gode og varme ut, kjekke både til støvelbruk og til å springe på sokkelesten.

  God torsdag fra Ingunn som strikker og fyrer i ovnen.

  SvarSlett
 2. Flotte sokker dette, min bok kom i går !!!! Klem fra Beth

  SvarSlett
 3. Flotte sokker, er sååååå mye fint i den boka :D Jeg elsker å strikke sokker

  SvarSlett
 4. Sokkene dine ble flotte og jeg likte så godt at du hadde brukt grå nyanser i det ene paret.

  SvarSlett
 5. Du er virkelig en kløpper på å strikke sokker, Maja!! Så flotte de ble, begge parene!! Jeg har jo kjøpt den sokke-boka jeg også, men har ikke strikket noe fra den enda...det skal nok bli en gang! :-) Ha en fin solrik ettermiddag! :-)

  SvarSlett
 6. Du strikker nydelige sokker, og jeg er veldig glad for at du liker boka :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bitta, jeg har en plan om å strikke alle sokkene fra boka. Det er liksom ingen som kan forbigåes:))

   Slett