lørdag 19. april 2014

Påskestrikk

Mitt påskestrikk ble "Marius II" fra Sandnes garn hefte Norske ikoner. Jeg var så heldig og vant en trekning fra vår lokale garnforhandler tidligere i år. Premien var strikkepinnesett fra Du Store Alpakka og garn for 200 kr. Jeg tenkte lenge og vel før jeg fant ut hva jeg skulle strikke. Og det skulle være til meg selv!

De 200 kronene holdt selvsagt ikke til alt garnet, men jeg var godt på vei. Kjøpte inn rødt og hvitt alpakkagarn fra Sandnes, og sparte på garnet til påska kom. Da skulle vi nemlig på bobilferie til Finland. Mye kjøring over lange distanser, perfekt for strikking :) Så mye sitting, at jeg begynte lørsdagsmorgen med genseren og fredags formiddag var den ferdig! Fort gjort.

Men så gikk ikke alt helt etter planen, genseren var dessverre for liten til meg. Helt på grensen... hvis jeg kunne tenke meg å gå med magen trekt inn hele dagen eller slanke meg, så kunne den passe... men det orker jeg ikke;) Så fint da, å ha en datter som er en lengre og slankere utgave - hun passa genseren perfekt! Jeg synes den er kjempefin. Og ekstra fin ble den på godjenta <3Jeg har tidligere strikket Marius med rundfelling i Sandnes alpakka. Garnet er mykt, jeg kan ha den rett på huden og den regulerer varme godt. Kan fint bruke den inne uten å bli for varm. Og det beste av alt; den nupper INGENTING! 
Denne påsken har vi vært skikkelig uheldig med været. Det har vært vind, regn, sludd og snø. Uansett om vi har vært i Finland eller Nord-Norge. Så det har vært godt tid til strikking. I dag har jeg ryddet opp i restegarnet mitt. Der er det nok å ta av, for å si det slik... En kasse tynt sokkegarn, en kasse alpakkagarn, en kasse ullgarn type Rauma 2-tr og finull m.m, og masse rester i tykkelse Smart, Perfect, Karisma.

Er i tenkeboksen på hva det skal bli. Funderer litt på å bruke alpakkagarnet til babystrikk. Selv om vi ikke venter babyer i familien. Smart og perfect får bli sokker til barn, trenger ikke være så slitesterke siden de vokser fort ut av dem.

Påskeklem fra Maja

8 kommentarer:

 1. Kjedelig at det ikke ble til deg som tenkt, men den satt som et skudd på datteren! Flott i rødt og hvitt.

  SvarSlett
 2. Lekker genser, som skapt for den flotte modellen! Du kan da strikke en til litt større. En Marius i en eller annen variant må alle ha. Jeg har tunika i lys grått, hvitt og svart Pt 5.

  Fortsatt god påske! Her kom sola langfredag, og den skinner fra en skyfri himmel i dag også.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så fin genser du har strikka!! Tenker dattera di ble veldig fornøyd med den!!
  Påskeværet har ikke vært så mye å skryte av, nei...i dag ble det endelig en skitur i Pontadalen, flott vær oppe i Reisadalen! :-)

  SvarSlett
 4. Så fin! Denne står på min strikkeliste også og det var fint å lese om dine erfaringer med garnet.
  Fortsatt fin påske (enda en dag igjen)!

  SvarSlett
 5. Så vakker den genseren ble til datteren din, du får spandere en kopi til deg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og velkommen som følger:) vurderer litt på en til meg også, men tror datteren min foretrekker at mor finner seg et annet mønster;) mange fine kofter jeg vurderer å strikke, og muligens Mariusjakke;)

   Slett
 6. Flott genser! Marius-mønsteret gjør seg i bare to farger også, det! :)

  SvarSlett
 7. Nydelig Mariusgenser! Liker de med rundfelling veldig godt :)

  Takk for at du ville være med på påske gi-borten min!
  Ha en finfin uke!

  SvarSlett