lørdag 5. april 2014

Mine hjerter

Jeg strikker for tiden på to større prosjekt eller det er nok tre. Men stadig må jeg legge opp til ett par sokker, så de store prosjektene har ligget i ro denne uka, mens jeg har strikket disse sokkene av Bitta Mikkelborg, fra boka "sokker, strikking hele året".

Jeg har tidligere strikket disse med pinne nr 2,25, her. Da ble de ganske små, ca str 35. Så nå økte jeg til pinne nr 2,75. Det ble str 39. Garnet jeg har brukt er Opal Surprise og sort Opal. Det er et godt garn, blir veldig jevnt og fint, og myke sokker. Har ikke testet det ut tidligere, så jeg vet ikke hvor slitesterkt det er. 75% ull og 25% polyamid.
Det er lekre farger i surprise-garnet, og spennende med hvilke farger som kommer etterhvert. For å få to like sokker har jeg nøstet bort litt garn og begynt på samme sted (rosa øverst). Garnet er til salgs i Bittas nettbutikk bittamis-design.com. Surprise-garnet er kjempepopulært, så det blir solgt ut så fort hun får det inn. Så det gjelder å følge litt med ;) Men hun har mye annet flott garn og andre Opal-farger.Datteren min likte sokkene godt og ville ha dem. Likte ikke riktig så godt å være sokke-modell til bloggen ;)Her hos oss er det skikkelig ruskevær i dag, med stengt fjellovergang på Kvænangsfjellet. Så mor blogger og strikker med god samvittighet :) God helg!

Klem fra Maja

9 kommentarer:

 1. Wow, du strikker så nydelig, og disse var vakre :) Jeg sender solen opp til deg for nå har vi hatt den lenge. I dag er det overskyet og det ventes regn til kvelden.. Ha en flott lørdag, klem fra Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lisbeth. Har vært innom bloggen din og lagt igjen en hilsen :)

   Slett
 2. Superfine sokker! Så fint mønster! Og elsker det regnbuegarnet! Har ikke prøvd det selv, men det MÅ jeg bare snart!!
  Ønsker deg ei strålende helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Regnbuegarn er veldig fint, måtte bare ile i nettbutikken og kjøpe det da det ble lagt ut for salg ;) Har sett mye fint av Kauni regnbuegarn også, spesielt strikket i striper sammen med grått til barneklær.

   Slett
 3. Ååååå, så fine lester du har strikka!! Skjønner veldig godt at dattera di vil ha dem!!! :-)
  Har kjøpt boka til Mikkelborg, men ikke kommet meg i lestestrikkinga enda...men, en vakker dag...
  Ja, det været er veldig skiftende, April er lunefull!!
  Ha ei fortsatt fin helg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den boka er en skatt du vil ha glede av i alle år fremover. Lesta blir aldri umoderne :D. Ja, April kan være lunefull, men det er så godt at når sola først titter frem, da varmer den så godt! En god trøst etter all snøen :)

   Slett
 4. Eneste betingelsen for å få strikkating her i huset er å være modell. Skikkelig fine sokker! Lett å skjønne at du fikk avsetning på disse.

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en god ide, at om de skal få, så må de stille opp ;) En fin uke ønskes deg også!

   Slett
 5. Å, så herlige regnbuefarger! Opal er et godt garn å strikke av, har strikket et par sokker til meg selv i opalgarn. Har ikke brukt dem så mye ennå, men håper og tror de er slitesterke :)

  SvarSlett