søndag 31. januar 2016

Siberian husky mittens

Natalia Moreva er en dame som har designet uendelig mange fine votter. Jeg har flere av dem merket som favoritter både på Pinterest og på Ravelry.
Disse vottene; Siberian husky, har jeg lenge ønsket å strikke, og endelig fikk jeg det gjort!Vottene er strikket med Rauma Gammelserie (natur og koks) og blå Pt tvilling (Månetoppengarn).
I mønsteret er det vist at man kan sy inn lyseblå maskesting i øynene, for å få lyse blå øyne som huskyer ofte har. Jeg har ikke gjort det, synes de kommer godt frem som de er.Passformen er nokså bra, men jeg synes tommelen kunne vært påbegynt ett par-tre omganger tidligere, slik at lengden fra tommelen og opp hadde blitt LITT lengre. Men da måtte jeg ha jukset til mønsteret på tommelen også. Ellers liker jeg nok tommelkile best, slik som norske selbuvotter pleier å ha, istedenfor denne type tommel, som bare er strikket rett inn. Men vottene går seg nok fint til i bruk,og former seg bedre til hånden etterhvert.
Rauma gammelserie er et nydelig garn for votter. Det er mye tvinnet for å bli mer slitesterkt, men i 100% ull og kan toves. Blir bare bedre og bedre i bruk :)

Det har vært nokså stille på bloggen min en lang stund. Jeg strikker og strikker, men holder på med mange ulike prosjekt på samme tid, og da blir man ikke så fort ferdig ;) Men fremover kommer det flere småting fra meg. Og etterhvert et veldig stort prosjekt også, som bare krever sammensying.11 kommentarer:

 1. De vottene var utrolig flotte:-) Ønsker deg en fin søndag! Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og god søndag til deg også:)

   Slett
 2. Nydelige votter du har strikket, Maja!
  Måtte følge linken og se på designerens arbeid, oj,oj,oj så mye lekkert!
  God søndag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Britt. Der er mange fine votter til de som vil ha noe utenom det vanlige. God søndag til deg også:)

   Slett
 3. Ja, hun har veldig mange fine votter! Disse var skikkelig stilige med Huskyen.

  SvarSlett
 4. Flotte votter! Hadde jeg kjent en huskyhundeperson, så.....
  Er så enig med deg når det gjelder tommelen. Innimellom tar jeg meg bryet med å gjøre den om til kiletommel, men det er ikke alltid det er så lett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte nok ha tenkt meg veldig om for å ha klart å finne ut en kiletommel på egenhånd, som skal passe mønsteret ellers. Er ikke så flink med egne ideer på det jeg strikker;)

   Slett
 5. Hei :) Det er ikke de fineste vottenen Wenche har laget, disse i mysteriesamstrikken synes jeg. Det ble litt for mye trekanter. Jeg ønsket meg noe annet, men jeg valgte å fullføre. De blir gode og varme. Og alt i alt ble jeg ganske fornøyd. Hadde litt flaks med fargevalget ;) God helg!

  SvarSlett