lørdag 27. februar 2016

Frost genser

Tidlig i januar bestilte jeg garn til Marygenseren. Tenkte jeg skulle strikke den til meg selv eller min datter. 7.januar fikk jeg melding om at pakken var sendt. Da det var gått en uke, begynte jeg å vente.. etter to uker kontaktet jeg nettbutikken jeg hadde bestilt ifra, og etterlyste den. Fikk ikke svar på lang tid. Ga neste opp det hele. Så kom mannen min på at kanskje pakken forsvant med postflyet som styrtet i Sverige 8.januar. Den inneholdt a-post, ekspresspakker og småpakker som ble sendt fra østlandet til Nord-Norge. Gjorde flere forsøk på å komme i kontakt med selger for å høre om jeg ble å få garnet mitt, og heldigvis sendte hun en ny pakke etterhvert! Pakken inneholdt deilig, deilig, mykt garn; Drops Air. Sukk, så herlig!!

Men Marygenseren fristet meg ikke lengre. Jeg mintes at jeg hadde sett en annen flott genser strikket i det garnet, hos Monstermønster. Nemlig Frost. Jeg har sett den hos flere, ikke  minst er der mange fine varianter på Instagram:)
Lillebror her i huset synes alt klør, så jeg tenkte dette kunne være garnet for han. Han har underveis i strikkingen ofte kommet til meg for å "kvalitetssikre" garnet og genseren, og var riktig fornøyd og stolt da den var ferdig. Så gjenstår det å se om han blir å bruke den ;)Genseren er strikket i str 6år. Mønsteret får man i to versjoner, en for småbarn og en for større barn. Den for større barn mangler egentlig borden nederst, men jeg likte den så godt, og fulgte den andre oppskriften der. Genseren er romslig og lang nok til å passe neste sesong også.


I mønsteret er det foreslått å bruke Lett-Lopi garnet. Jeg har strikket to gensere i det og liker det selv godt, men  det er veldig grovt og ikke noe for de som synes ull klør. Takk til Monstermønster for tips om å bytte til dette supermyke garnet. Men det loer endel, så jeg må nok legge det i fryseren for å få ristet av løshår etterpå.Fin-fin genser!For tiden ligger jeg lenket til sofaen med ryggen i vinkel.. Kjedelige greier, men har benyttet liggetiden godt, og montert ferdig en lillebror-genser og en Knæsj cardigan som jeg ikke passer. Da ble det litt mindre haug på strikkekurven, som inneholder maaaange ufo'er. 


Klem fra Maja

17 kommentarer:

 1. Nydelige farger i den genseren, godt det ikke bare er meg som har ufoer, god helg fra Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. UFO' ene har formert seg litt her siste to årene. Det er så lite som skal til, f.eks at jeg ser det blir for smått, ikke helt som jeg hadde tenkt, osv, da stopper alt opp, og så begynner jeg med noe nytt istedenfor:) ja, ja. Ser mange rekker opp ufo'ene, og det er jo kjempelurt. Så har man mer garn man kan begynne på nytt med:)

   Slett
 2. SÅ fint å høre at det funket for lillebror i huset! Jeg er litt i tvil hvor mye garnet loer i bruk, tilbakemeldingene jeg fikk fra tvillingbrødrene jeg strikka til, er at de nupper noe, men ikke så de tenker hardt på det.

  SvarSlett
 3. Ja, tenker nok det nupper litt, ble allerede mens jeg strikka. Men bare sånne store, som jeg kunne plukke av.

  SvarSlett
 4. Fin-fin genser, ja! Bra når ungene blir fornøyd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt når de blir fornøyde:) kan ikke skjønne at jeg skulle få en som synes alt klør. Har prøvd både ubehandlet ull, alpakka, superwash, ull/bomull m.m Mistenker at han bare har bestemt seg;)

   Slett
 5. Kjempeflott genser, nydelig mønster og fargevalg - og garnet høres bare mykt og deilig ut! Håper Lillebror blir fornøyd med kløfri genser! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Britt. Det er jo morsomt å strikke til små, så han får stadig nye, selv om han ikke bruker dem særlig:D

   Slett
 6. Så flott den var, og så kjekt når mottakar er fornøgd :) God bedring.

  SvarSlett
 7. Kjempe fin genser, den ser myk ut :)

  SvarSlett
 8. Riktig fin genser! Kjekt at den falt i smak. Har hørt om flere garnpakker som har blitt borte med det post-flyet. Godt du fikk garnet ditt til slutt. Håper ryggen er bedre....

  God torsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 9. Nydelig genser, den må jeg sjekke opp! Ha en fin lørdag hos dere!

  SvarSlett
 10. Hei! Jeg lurer på om du brukte pinne nr 5 på genseren? Føler du genseren ble i riktig størrelse ift oppskriften?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg har ikke målt genseren ment tenker den ble str 6 år, som den skulle. Har brukt samme pinne nr som i oppskriften.

   Slett
  2. Hei, jeg har ikke målt genseren ment tenker den ble str 6 år, som den skulle. Har brukt samme pinne nr som i oppskriften.

   Slett
 11. Nydelig genser! Hvilken blåfarge har du brukt?

  SvarSlett