onsdag 28. august 2013

Eirajakke fra Nøstebarn

Dette er hva det har blitt av det fine nøstebarn-garnet mitt. En Eirajakke fra heftet Nøstestrikk nr 2.
Jeg har strikket den i dobbel 2-tråds Nøstebarn merino. Den kan også strikkes i en tråd merino og en tråd silkeull. Ønsker meg denne jakken selv og da blir det kanskje den kombinasjonen.

Det er andre gang jeg strikker denne. Førstegang i fargene natur, brun og eplegrønn. Denne gangen i natur, blåbær og lyng. Første gangen gjorde jeg slik det stod i oppskriften; strikket att og fram, en omgang rett, en omgang vrang. De vrange omgangene tok neste knekken på prosjektet, spesielt omgangene med 3 ulike farger. Så denne gangen gikk jeg litt ut av boksen og la opp 4 masker ekstra foran for klipping. Så strikket jeg rundt og rundt. Gikk MYE lettere og fortere denne gangen.. Når jeg klippet måtte jeg i tillegg til knappestolpe strikke opp belegg for å sy over sårkanten. Ble bra til sist.
De fine tinnknappene fant jeg i en skuff hos min bestemor, som er oldemor til hun som skal få jakken. Tenker det er litt stas med knapper etter oldemor ;) Jeg synes i alle fall de passet veldig godt til jakken!

Når jeg har strikket et plagg av nøstebarn-ulla pleier jeg å skylle det før jeg ruller det inn i et håndkle. Da blir det et veldig mykt og lett plagg. Jeg er veldig glad i nøstebarn-garnet og er nå i gang med noe bittesmått som skal bli en barselgave.

Klem fra Maja

4 kommentarer:

 1. Så fin jakke!! :-)
  Skal si du er en dreven strikkerske som gjør slike endringer i oppskrifta (klipping og greier!) og attpåtil får DET strålende resultatet! Imponert!!
  Nå vet jeg hvem jeg skal kontakte om jeg blir stående fast med montering av genseren jeg holder på med! ;-)

  SvarSlett
 2. Klipping er ikke så skummelt som det høres ut, men husker følelsen første gangen! Sy tette sømmer på hver side, så går det helt fint:)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott jakke - hvor kan en få tak i mönsteret?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, mønsteret er å få kjøpt på www.nostebarn.no. Det er i heftet Nøstestrikk nr.2

   Slett