mandag 26. desember 2016

Mye småstrikk før jul

Tiden før jul var det hurtigstrikking til sjakk og handball-EM. Noe skulle bli gaver, og andre ting ble strikket for å få litt bedre samvittighet - fikk brukt noe restegarn ;)

Først ut er Hjertevotter igjen, denne gangen med hjerter brodert på. De ble også veldig fine og passe i størrelsen. Jeg strikket ett pat grå også, som ble små. Jeg prøvde nemlig ut et annet vaskeprogram. Huff, jeg burde vært flinkere å notere ned hvilket vaskeprogram jeg har benyttet, så slipper man å gjøre bommerter senere.. Slik sett er jo bloggen god å ha, der skriver jeg ofte hva jeg har tovet på.


Hjertene er sydd med kjedesting. Evt kjedelige sting... jeg synes det er fryktelig kjedelig med å styre med nål på et plagg som jo egentlig er ferdig strikka. Da vil jeg bare legge opp nytt! Men fint ble det!

Neste plagg er strikket av restegarn. Her har jeg lovet lillebror en lue med dusk, for han liker alt av skinn veldig godt - fusk eller ekte; alt er godt å kose med, synes han. Så ofte når jeg hjelper han med å knytte sko eller lignende og jeg selv har lue med dusk på, så står han og kjenner på luedusken mens jeg knytter. Dusken på denne lua fikk han av min gamle lue, som snart skal få stor dusk. Kjekt å kunne bytte!


Man skjønner jo at lua falt i smak når minsten legger seg til å sove med lua på. Smelt! Garnet er Sandnes alpakkaull og mønsteret er Snøløvlue av Marianne J. Bjerkman. Dusken er bestilt fra Marte Helgetun en gang for lenge siden.

Når jeg alt var i sving med luer, ble det ett par til, denne gangen med mønster fra nevnte Marte Helgetun. Den heter Flettelue i Hexa. Da jeg hadde lagt den brune ut på IG, fikk jeg ønske om en svart i julegave. Så kjapp strikk var et lett ønske å innfri :) Begge luene er strikket i Hexa fra Du store Alpakka. Duskene i fuskepels er bestilt på ebay. Lang leveringstid, men jeg var kjempefornøyd med dem.

Juleklem fra Maja10 kommentarer:

 1. Så flotte julegave du har strikket! Ha en herlig rom jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, og takk det samme til deg. Deilig med noen fridager:)

   Slett
 2. Svar
  1. Takk, ja det er kjempefine luer. De er strikket i dobbelt hexagarn, så det går fort unna.

   Slett
 3. Flotte luer! Hvilken selger på Ebay kjøpte du dusker av? Jeg kunne trengt noen fuskepelsdusker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg husker ikke hvem jeg bestilte fra, annet enn at det var fra Hongkong. Jeg har sletta i e-post innboksen min, og var litt for rask på fingeren. Så når jeg nå skal bestille flere dusker, er jeg like blank. Men jeg søkte på faux fur beanie pom pom. Og da kom det mange gode og dårlige forslag. De jeg kjøpte kom på noen og 30 kr pr stk og free shipping. Ikke dårlig!

   Slett
 4. Luer med pelsdusk er fine, og med Hexa-garn og fletter må det jo bli bra. Koselig at minsten sover med lua på. Det han er mest glad i må jo bli med i senga. Lekre votter også!

  Fortsatt god romjul fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingunn. Fortsatt god romjul og godt nytt år til deg :)

   Slett
 5. Herlig bildet av gutt med lue på!
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Så flotte luer. Tror det er de samme luene jeg strikket tidligere etter design av Marte Helgetun. Så mye fine oppskrifter der. Og det samme gjelder fra Marianne Bjerkman. Snøløv er så fint. Herlig herlig det bildet av gullet med lua på :))  SvarSlett