søndag 6. november 2016

Selbuvotter til min pappa

Vi var i bursdagsselskap hos min pappa forrige helg. Han fikk ett par hjemmestrikkede sokker i gave, og da han åpna pakken opp, trodde han først det var et par votter. Han ble kjempeglad, for alle vottene hans har fått hull i tommelen! Men så var det sokker da, og selvsagt var han veldig glad for dem også. Men jeg fikk med andre ord et oppdrag - votter trengtes, og da var jeg ikke sen om å finne garn og pinner.

Jeg har ett par gamle bøker med votteoppskrifter, som er like fine nå som da jeg kjøpte dem. Den jeg strikket fra nå heter "Norske votter" av Lillill Thuve. I boken er det anbefalt å strikke i Dale Heilo, men jeg har brukt Peer Gynt, som også er i 100% ull. Det er restegarn som fulgte med en gammel kiste jeg har fått :) Pinne nr 2,5 og 3. Det gir tette, varme votter.

For tiden holder jeg på å øve meg å strikke med begge trådene på samme finger. Jeg har alltid kastet med mønsterfargen. Det tar litt tid å venne seg til ny teknikk, men det begynner å komme seg. Det eneste er at jeg må følge så mye med når jeg strikker. Jeg må kikke på trådene for å unngå å plukke med feil farge. Mens når jeg kastet, hadde jeg full kontroll på hvor trådene var, og kunne kikke på Tv eller se folk i øynene sev om jeg strikka.

"Setesdalsvotten"


Klassiske selbuvotter i sort-hvitt blir aldri feil.

Klem fra Maja

14 kommentarer:

 1. Riktig fine votter! Så trivelig at han vil ha strikkavotter. Synes de fleste menn jeg kjenner foretrekker kjøpehansker. Det er så morsomt å strikke mønster i svart og hvitt. Tradisjonsstrikk på sitt beste. Og nå som vinteren er her trengs det gode, varme votter av ull.

  Ha en strålende søndag!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ingunn. Pappa liker godt strikkavotter, han er mye på tur; jakt, ski, sykling, fjellturer m.m. Han har erfart ullas kvaliteter og synes de varmer best. Han bruker ofte vindvotter utenpå, når det er ekstra kaldt. Svigerfar derimot, han liker skinnhansker og arbeidshansker best. Men han er veldig driftig ute og har kanskje mye bruk for fingrene i sitt arbeid. Da er gjerne hansker mer praktisk. Ullsokker derimot, det liker begge veldig godt :)

   Slett
 2. Så vakre votter, jeg liker også godt de flotte votte oppskriftene fra Lillill Thuve. Ditt eksemplar blir nok tatt vel i mot.

  Ha en flott søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja hun har mange fine mønstre. Jeg har flere bøker fra henne.

   Slett
  2. Takk, ja hun har mange fine mønstre. Jeg har flere bøker fra henne.

   Slett
 3. Nydelige, disse vil han bli glad for, god søndag , klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, han ble veldig glad for dem:)

   Slett
  2. Takk, han ble veldig glad for dem:)

   Slett
 4. Flotte! Jeg må jobbe med teknikken jeg og, jeg kaster med den ene fargen, og det gjør det tregere... men det tar tid å lære seg nytt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tar tid å lære seg ny teknikk. Men jeg må nok holde litt på den gamle for å følge med på f.eks tv:)

   Slett
 5. Så flotte! Nydelig mønster på disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Jeg oppdaget underveis at jeg har strikket slike tidligere også. Så jeg har nok likt mønsteret godt:)

   Slett
 6. Det var ei nydeleg votteoppskrift :)

  SvarSlett
 7. Det var ei nydeleg votteoppskrift :)

  SvarSlett