søndag 17. august 2014

Raglangenser til lillebror

Jeg har kjøpt heftet "Børnestrik på pinde 3,5-4 av Lene Holme Samsøe. Heftet er fullt av mange fine mønstre, og jeg syntes en genser utmerket seg straks; Ret nem raglan. En enkel raglangenser som kan varieres med vrangstrikk, strukturstrikk og rettstrikk med f.eks striper.

Jeg har strikket den i Sandnes Merinoull, pinne 3 på vrangbordene og resten 3,5. Lillebror liker ikke hvis det klør, så derfor tenkte jeg dette garnet kunne være tingen. Det klør absolutt ikke, men jeg synes det oppleves stivt og litt tungt. Virker mer som bomull enn ull. Men genseren svarer ellers til forventningene, jeg er veldig fornøyd.

Strikkefastheten min gjorde den litt mindre i bredden og derfor kortet jeg den litt på lengden. Er dermed en størrelse 3 år istedenfor 4 år. Passer perfekt akkurat nå, så det er bare å skynde seg å bruke den :)

Det er ikke barebare å få modellen til å stå i ro, men her viser han fint frem den kule stripa på ryggen. Denne genseren er strikket på retten og vrengt etterpå. Slik slipper man å strikke bare vrangt. Hurra!Den lille trekanten i halsen gjør seg veldigGenseren falt i smak hos mottakeren også. Alltid like spennende å se hvordan han liker det jeg strikker;) Barn er alltid ærlige!Raglan og midtstripe bak er strikket over 3 masker. På rettsiden ble det vrang-rett-vrang.


Klem fra Maja


7 kommentarer:

 1. Stilig genser! Synes den virker stor nok til å vokse litt i, men jeg har kanskje glømt hvor fort det går i denne alderen. Her går det an å være fin hver dag.......

  Ønsker deg ei ny fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ingunn. Genseren er romslig og passer nok en stund, det er eneste ermene jeg ser kan bli knappe om ikke lenge. Men de kan jeg fint skjøte

   Slett
 2. Flott genser til lillebror! :-) Liker også veldig godt den blåfargen på genseren, så fint den passer til dongeribukse.
  Ønsker deg ei fin-fin strikkehelg!

  SvarSlett
 3. Hei Maja! Så flott genser du har laget☺Holder også på med et prosjekt strikket i Merinoull, i voksenstørrelse, er spent på "tyngden" i plagget tilslutt ut fra det du sier. Jeg ser i alle fall at det blir veldig jevn og fin strikk. Det ser det ut til at du også har fått til med denne☺ Ha ei riktig fin helg i flotte Nordreisa!
  hilsen fra Berit

  SvarSlett
 4. så flott genseren ble! Har strikket nesten alt i det hefte, der er så mye fint!

  SvarSlett
 5. Så fin genser :-) har ikke kjøpt det heftet selv, men nå tror jeg jammen meg jeg må ut å kjøpe det. Veldig fin genser altså :-)

  SvarSlett
 6. Så flott genser :) Kan du sende meg din adresse slik at jeg kan sende deg din Pay-it-forward-gave? Mailen min er margretesl@gmail.com

  SvarSlett