lørdag 23. september 2017

Sweetcandy lue

Heisann!

Nå for tiden strikkes mange ting på en gang. Jeg har noen store prosjekt på pinnene, som jeg visst ikke er så utholdende til å orke å strikke på hele tiden, så jeg supplerer med litt småstrikk innimellom. Et av disse småstrikkene som snek seg inn mellom alt annet, var sweetcandy luen av Kairi Aksnes. Det er mange barnebursdager for tiden, så jeg tenkte det kunne være greit med et lite gavelager.

Det var gøy å strikke, og jeg fikk prøvd en ny og enklere måte å strikke perler inn, så det ble ikke mindre enn to stykk på røde rappen.Garnet er Lima fra Drops, og perlene er fra Søstrene grene. Jeg kjøpte to bokser, men jeg har brukt færre perler enn originalt i oppskriften. I oppskriften er det tre masker mellom hver perle, jeg har fem. Og jeg har flere omganger mellom hver rad med perler, enn oppskriften tilsier.


Perlene er satt på ved at jeg stikker en tynn heklenål gjennom hullet i perlen, tar masken som skal strikkes gjennom perlen med nålen og setter den tilbake på pinnen så den kan strikkes på vanlig måte. Enkelt å greit. En genser jeg strikket tidligere, måtte jeg tre over 400 perler på garnet før jeg begynte å strikke. Skikkelig tungvint å slepe på alle perlene underveis i hele strikningen.  

Strikkepinnene  er Hiyahiya. Sikkert perfekte for sjalstrikk og annet strikk med tynt garn og mange kast, to rett sammen osv. Men jeg strikket noe stramt, og de spisse tuppene stakk hull i fingeren flere ganger. Skikkelig vondt!!


Lima garnet er nytt for meg. Jeg syntes det var litt stivt og trått, men etter et bad ble det straks mykere. Og det fluffet seg opp litt, så luen ble enda tettere. 


Klem fra Maja

4 kommentarer:

 1. Skikkelig sukkertøyluer, fine :) Jeg har også prøvet den måten å sette på perler på, men jeg slet, ga opp og satte de på garnet på "gamlemåten" Jeg hadde nog for lite hull i perlen og for tykt garn i forhold til heklenålen...

  SvarSlett
 2. Takk, ja det kreves nok at hullet et stort nok til både garnet og heklekroken for å få det til. Men da funker det veldig bra.

  SvarSlett
 3. Det blei flotte og kule huer :) Veldig smart måte å strikka inn perlene. God helg.

  SvarSlett
 4. Nydelig genser, barnebarnet mitt ønsker den. Hvor store perler er brukt. Tenker hullet ikke blir for stort. Og hvor får jeg kjøpe mønster?

  SvarSlett