søndag 10. september 2017

Rallargenser

Jeg har strikket 3 Rallargensere i sommer. Det hele startet med at jeg lette etter et prosjekt til noe Dale alpakka restegarn jeg hadde liggende. Fant gratis oppskrift på Rallargenseren hos Dale.
Det ble en genser til lillebror i huset, passet kjempefint. Men han synes den klør.

Så når jeg skulle strikke til søskenbarna hans,  valgte jeg kløfritt garn, Sandnes merino og klompelompe merino.


Garnet er litt tykkere enn anbefalt i oppskriften. Jeg valgte det for å få en større genser. Oppskriften jeg hadde gikk til str 10 år, mens jeg ville ha ca str 12-14 år. Det ser ut til at jeg traff bra. 


Jeg likte fargene så godt. Jeg er ingen stor fan av merinoull, jeg liker ikke hvordan maskene legger seg, og plagget blir noe tungt. Men målet var en genser som ungene ville bruke, og da må det være kløfritt. Og så er det lett å vaske. 

To stykk rallargenser, en til søster og en til bror:)

Og her er den det hele startet med. Jeg var riktig fornøyd med den. Bra å ha fått brukt restegarn og passformen var kjempefin til han. Så gjenstår det å se om jeg får lurt han til å bruke den til vinteren;)
Klem fra Maja

10 kommentarer:

 1. Kjempefine rallargensere! Nå fikk jeg inspirasjon til å strikke en slik genser jeg også. Så synd at den ene klør, for den er jo så fin på! Jeg har nettopp strikka babyteppe i merinoull, og min erfaring er at det er litt utfordrende å strikke med fordi det er så glatt. Det var vanskelig å feste trådene skikkelig også, men mykt og deilig er det.Jeg har selv en genser i Drops baby merino, og den er kjempegod å bruke, gjerne rett på huden.

  I dag ser det ut til at det blir oppholdsvær her etter gråvær og regn uka til endes.

  God strikkesøndag fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så hyggelig å kunne være til inspirasjon:) denne helga har det blitt mye tid til strikking, det har vært så mye vind ute at det ikke har fristet meg ut på tur. Ha en fin kveld og kommende uke!

   Slett
 2. Nydelig strikket og flotte farger i lag, klem fra Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lisbeth. Jeg var litt spent på fargevalget til den rosa. Satte meg til og med og tegnet opp mønsteret med de valgte fargene, for å se hvordan de ville fungere på den måten jeg tenkte å bruke dem. Tegningen så bra ut, og jeg ble godt fornøyd med genseren:)

   Slett
 3. Veldig fine, og nydelig fargesammensetning. Jeg har strikket tre stykker i Flora fra Drops. Veldig gode på.
  Klem

  SvarSlett
 4. Så flotte barnegensere dette ble! Jeg har selv en 10 åring som jeg vil strikke til. Ser du har brukt str 10 år og alternativt garn. Gikk du opp på pinnestørrelse også? Tror jeg må prøve meg på en slik variant til Jr her i huset. Han må også ha kløfritt garn ^_^

  Tusen takk for inspirasjonen - og håper din sønn vil bruke genseren sin. Nydelige farger og den satt så fint på :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk😊 jeg strikka med Sandnes merino og klompelompe merino. Pinne 3 på vrangborden og 3,5 ellers.

   Slett
 5. Oj så flotte. Hva heter fargene på den til jente?

  SvarSlett