søndag 14. august 2016

Nye sokker til mannen!

Årets sommerferie gikk med bobil langs Kystriksveien, Helgelandskysten. Det var en flott tur, med mye vakker natur. Da vi hadde gjort oss ferdige der, dro vi over til Sverige og skulle feriere noen dager i Bottenviken. Jeg har alltid tanker for strikking og garn, og når vi nærmet oss Kalix, sa jeg til familien at der blir det en aldri så liten stopp på Galleria Kalix, som er et lite kjøpesenter. Der inne finnes nemlig en butikk som heter Made in Kalix, og der selges bl.a handfarget garn, farget av hun som har bloggen Rät&avig. Som sagt, så gjort - jeg fant både henne og garnet, og fikk handlet hele 7 nøster sokkgarn. Og fargene er så utrolig vakre! Så dette blir sokker til familien, for fargene må være her i huset, så jeg kan beundre dem i lang tid ;)

Hele 4 par er det blitt allerede. To av dem er strikket etter mønster av Bitta Mikkelborg, og de er til mannen min.

Første par ut er "Icebreaker". De er strikket i tynt sokkegarn og pinne 2,25 g 2,5. Hovedfargen er håndfarget garn fra Rät&avig, mens det er hvit Sisu og turkis HotSocks Neon. Str 42.
Kjempefint mønster av Bitta!
Her er den beste fargegjengivelsen av garnet. Den er mørk petrol. Nesten synd å ha brukt det opp ;)


Det andre paret han har fått, er "Yme" fra boken "Sokker - strikking hele året", av Bitta Mikkelborg.
Jeg har valgt å strikke en vanlig forsterket hæl, heller enn å la mønsteret fra leggen fortsette ned over hælen, slik det står i oppskriften. Jeg liker godt forsterka hæl, den sitter så godt og tett inntil.
Sokkene er strikket av håndfarget garn fra Rät&Avig, et tykkere garn enn det andre. Sokken er strikket på pinne nr 3, str 42. Jeg likte fargen på dette garnet SÅ godt, det er som rav.


Det har blitt mye småstrikk i sommer, så her kommer snart flere sokker og votter på bloggen.

Klem fra Maja


5 kommentarer:

 1. Det er så pussig å se flere sokker fra den boka som jeg ikke kjenner igjen;) det må være fargene, lekre er de ! Må ta en ny titt i boka skjønner jeg :)

  SvarSlett
 2. Det ser ut som eit nydeleg garn. Og så flotte fargar.

  SvarSlett
 3. Heldige mannen din sier jeg bare! For noe nydelige sokkepar du har strikka med lekkert garn og tynne pinner! Du fortjener en stor bukett med roser, minst!
  Nå er det bare å glede seg til neste blogginnlegg skjønner jeg. Lykke til!

  Klem fra Ingunn som benytter finværet i bærskogen.

  SvarSlett
 4. Så flotte sokker du strikker, nydelig garn! Happy Knitting!

  SvarSlett