søndag 28. august 2016

Damejakka Ellinor

I dag har jeg omsider tatt meg tid til å montere ferdig Damejakka Ellinor. Det er Pinneguri som har laget mønsteret, og den har ligget i strikkekøen min lenge. Jeg har brukt nokså lang tid på å strikke den og montere den. Men jeg har kost meg hele veien, for jeg har sett at det kom til å bli en fin jakke, lett og passe varm. Jeg har rett og slett gleda meg underveis :)

Jeg har strikket str M, i Blåfjellgarnet Tvilling. Det sies det er samme garnet som PT2, men jeg innbiller (?) meg at det virker LITT finere. Mer som Finull? Som mange også sier er samme som PT2 - men jeg tør påstå der er forskjell ;) Garnet er marineblått, med en vakker glans.
Jeg har for første gang klippet til knappestolpe uten å sy med symaskin først. Jeg har heller ikke heklet. Det gikk aldeles fint og skal gjentas ved første anledning.Knappekanten bølger seg litt. Det ble slik under blokkinga, og er pga nålene jeg hadde i mens jakka tørka. Går seg til etter damp eller en ny vask.Skuldrene er så fint formet. Må berømme designeren Ann Myhre for et fint mønster.Enkle plastknapper, kjøpt på Flexi klær.


Jeg har sydd bånd over sårkanten. Pynter opp litt ekstra :)
Klem fra Maja

9 kommentarer:

 1. Knallfin! Og så kjekt med en ensfarget jakke, det går jo til alt. Vakre detaljer, og den satt som som støpt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, jeg er kjempefornøyd, og ikke minst fordi den går til alt, som du sier!

   Slett
 2. Skikkelig lekker jakke! Skjønner at du koser deg med den.
  Jeg syns også det er endel forskjell på finull og pt2, sistnevnte virker litt tjukkere, slappere spunnet og på en måte tørrere...? Liker begge, da ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du beskriver det akkurat slik jeg også synes ang pt2. Blåfjellgarnet var jeg i allefall veldig fornøyd med:)

   Slett
 3. Kjempefin jakke i fin farge :)

  SvarSlett
 4. Dette var en fin jakke som sitter som et skudd! Utrolig kjekt å kunne klippe uten å sy. Jeg har kjøpt Tvilling og erfart at det er det samme som Finull, akkurat som jeg fikk opplyst i garnbutikken. Veldig fint skulderparti! Jeg heier også på Pinneguri.

  God mandag!

  Klem

  SvarSlett
 5. Hei igjen, nå har jeg bestilt garn til denne og er veldig spent, din var så flott at jeg må herme litt , hilsen beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig å kunne være til inspirasjon:) Jakka har vært masse brukt, den passer til det meste og er akkurat passe varm. Jeg vurderer faktisk en til i en annen farge!

   Slett