søndag 29. november 2015

Damejakke i perlestrikk

I fjor høst falt jeg for det nye garnet Tweed, fra Sandnes garn. Utrolig mykt og fluffy garn. Dette måtte prøves! Kjøpte heftet Tweed og co, og der var oppskriften til en perlestrikket jakke. Den strikkes på pinne nr 5, så det går kjapt unna.

Opplevde at på 2 av nøstene, hang ikke fibrene sammen. Det er en mørk tråd inni, og normalt skal de andre fibrene sitte fast i denne. Så på de to nøstene, flyttet den myke alpakkaen seg bakover og bakover på den sorte tråden, og ble små ullklumper. Jeg måtte passe på hele tiden, for å få alle fibrene med i maskene. Det ble tungvint og irriterende. Kanskje jeg burde ha byttet nøstene ut, men jeg klarte å få det til.

Da jeg hadde strikka ermene og for- og bakstykke, skjedde det som noen ganger bare skjer, piffen gikk ut av hele prosjektet, og delene har ligget og skult på meg fra strikkekurven i månedsvis. Har tatt det frem flere ganger, kikka på det, for å legge det tilbake igjen. Men NÅ er det hele gjort ferdig. Og det gikk en dag til å strikke sjalstolpen, feste tråder og sy skuldre og ermer på. Så var den ferdig, passer perfekt og er helt nyyyydelig å ha på seg! Nå vil jeg bare strikke mange flere, i ulike farger, og ulike myyyke garntyper :):):) Anbefales på det varmeste!!!

Klem fra Maja

4 kommentarer:

 1. Det er godt når slike strikkekurv-prosjekter blir ferdigstilt! Og så kjekt at du ble så fornøyd :) Jakken ble kjempefin!

  SvarSlett
 2. Lekker jakke! Jeg har også lyst på en slik....... Synd at garnet skapte utfordringer, men nå er du i mål med et prima resultat. Skam få den som gir seg. Hurra for deg!
  Lykke til med neste prosjekt!

  God førjulstid fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Flott jakke, den ser så god ut å ha på!! Så bra at du fikk prosjektet i havn!!

  SvarSlett