fredag 11. september 2015

"Blåbærskogen" fra boka "Eventyrvotter"

Jeg har kjøpt e-boken Eventyrvotter, av Vottelauget. Det er en flott bok. Det er mange ulike mønstre, med ulike varianter av de ulike vottene. Og det er mine favorittstrikkere og mønstermekkere i strikkeblogg-verden, som har gått sammen om å gi ut en bok. Så ikke rart det var en må-ha!


I Projos sokke- og vottealong, var det i august vottene "Blåbærskogen", som var en av oppgavene. Da passet det perfekt å ta i bruk boka. Vottene er designet av Wenche Roald. Liker mønstrene hennes så godt, de er fine og velskrevne. Mine votter er strikket i rester av Rauma Finull, fra lageret. Pinne nr 3. Dessverre ble de mye mindre enn forutsett, men jeg har hatt tynnere pinner og garn en oppgitt. Strikkefastheten min, når det gjelder finull, varierer veldig. Så må bare prøve meg frem. 

Uansett, vottene er fine, myke og varme. Og barn trenger også votter ;) Det er så gøy med slike alonger, for da får man se mange ulike varianter av samme mønster. Folk velger ulike farger og garn, og det blir et kjempemangfold! Inspirerende!

Som dere ser, er det latvisk flette på disse vottene. Det synes jeg er SÅ vakkert, og jeg har prøvd å lære meg det tidligere, uten hell. Men det er utrolig enkelt forklart i boka, så denne gangen fikk jeg det til, uten problem :):):)

Vottlauget har gitt ut oppskrift på flere votter, og begge e-bøkene tror jeg skal være samlet i en innbundet bok, som kommer ut i disse dager. Mulig det også er en må-ha...?

Klem fra Maja


5 kommentarer:

 1. Nydelige! Jeg printer ut bildet for inspirasjon til senere:) for jeg må ha boken! Ønsker meg til jul eller bursdag ;)

  SvarSlett
 2. Kjempefine votter og kjempefin bok. Den har jeg også kjøpt. Jeg har strikket Tre nøtter til Askepott og holder på med Nattergalen...

  SvarSlett
 3. Så flotte votter! Den boka er på ønskelista!! :-)
  Ønsker deg en fin-fin søndag!

  SvarSlett
 4. Så moro at du likte eboka! Og det ble skikkelig fint med flere farger på bærene, en skikkelig bærkompott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble skikkelig glad-votter:) blir nok mange par votter fra boka. Godt jobba!

   Slett