mandag 21. juli 2014

Sommerstrikk

Vi har vært på ferie med bobil i år. Turen gikk sørover, fra Troms til Oppland. Dermed ble det mange timer til strikking i ferien ;) Vanligvis når jeg skal på langtur ordner jeg meg med et stort strikkeprosjekt. Men denne gangen var jeg skikkelig lur... tok med single sokker og votter og garn kun til å fullføre parene. Så slik fikk jeg gjort unna 3 måneder av Projo's votte- og sokkealong!

Først ut er mai: Vårvotter av Randi K Design. De er strikket i finull og minste størrelse. Både jeg og flere andre i alongen har kuttet noen omganger på tommelen for at den ikke skal bli for lang. Så der jukset jeg til mønsteret litt.

Randi har mange fine mønstre, jeg har merket meg noen flere votter jeg ønsker å strikke.

I juni kunne man velge mellom både sokker og votter - eller begge delene - til gutt og/eller jente. Mønsteret jeg valgte er Anton av Lillcat designs. Disse har jeg skrevet om tidligere, var ikke fornøyd med fargekombinasjonen, men fikk noen gode tilbakemeldinger, så velger å tro at de ble bra likevel ;)Disse er strikket i blå Hot Socks neon og grå Sisu. Ca str 1-2 år med pinne 2,5.

Til sist har jeg strikket juli, der valgte jeg Pilefletter av Løvestua. Et vakkert sokkemønster. Skulle egentlig vært strikket i litt tykkere garn og pinner, men jeg har brukt Mellanraggi fra Järbo og pinne nr 3. Det resulterte i sokker som sitter veeeldig godt på foten min ;) 
Strukturstrikk gjør seg godt med lyse farger og jeg valgte grått. Fornøyd!Med disse sokkene fikk jeg testa ut en ny teknikk for hæl, kalt svøp- og -snu. Måtte studere videoen som var linket til i oppskriften noen ganger for å få det til. Det gikk bra og hælen sitter godt til foten. 

Så med all denne bobilstrikkinga ble jeg helt ajour i alongen. Det er ikke værst!

Klem fra Maja


4 kommentarer:

 1. Åååå, for noen nydelige votter du har strikket! De var bare utrolig vakre både i mønster og farger! Og sokkene også :-) Jeg har pilflettesokkene i køen min, og skjønner jeg må skynde meg med det som ligger foran i køen... de ble lekre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er et nydelig mønster på vottene og i finull er det jo et hav av flotte farger å velge i:)

   Slett
 2. Å så flink du er som har kommet ajour! :)
  Mer enn jeg har gjort for å si det sånn ;)
  Nydelige sokker og votter du har strikka! Må se å få ferdig mitt jeg også, men problemet er hvilke garn og hvilke farger ;)
  Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min :)
  Kos deg i sommervarmen :)

  SvarSlett
 3. Så smart! Det ble fine votter og sokker. Jeg har faktisk strikka vottene, og jeg husker den lange tommelen. Å ferdigstille påbegynte prosjekter er alltid kjekt.

  Fortsatt god sommer!

  Klem

  SvarSlett