lørdag 28. juni 2014

Nordkappkofte

Mitt siste prosjekt har vært nok et plagg fra Sandnes garns Tema 35 Norske ikoner. Det er SÅ mye fint i det heftet! Tidligere har jeg strikket Marius II og Ull. Og nå har jeg strikka Nordkappkofta. Og enda vil jeg strikke mange flere fra heftet :)

Min Nordkappkofte er strikket i Sandnes Alpakka på pinne nr 3,5 over det hele. Den er strikket i str M, men forlenget i både ermer og bol, syntes den var vel kort på bildet. Her er det min datter som er modell for bloggbildene mine. Jakka er romslig til henne, atskillig mer kroppsnær til meg.
Fargene jeg har valgt er lys grå, mellomgrå, koksgrå, naturhvit og sennepsgul. Ble inspirert av et bilde på Pinterest som jeg aldri klarte å finne opphavet til. Der var det brukt omtrent de samme fargene, mulig en lysere gul og mørk brun istedenfor koksgrå. Det var et litt utydelig bilde. Uansett ble jeg svært fornøyd med eget fargevalg, den ble helt som jeg ønsket!
Har brukt 8 knapper. Knapphullene har jeg strikket over 2 masker istedenfor tre som det stod i oppskriften.
Jakken er strikket rundt og klipt opp etter at jeg har sydd maskinsøm på hver side av oppklippsmaskene. Sårkanten er klippet helt kort og deretter har jeg heklet fastmasker over for å dekke den til. Funket greit.Vurderer å strikke en til lik jakke, men da blir det med pinne nr 3 på alle vrangborder og mulig en hals som brettes dobbel og sys fast på innsiden. Blir fastere da.

Klem fra Maja

16 kommentarer:

 1. Lekker! Veldig fin finish, bra jobba med monteringa.
  Jeg kjøpte dette mønsterheftet med tanke på å strikke Nordkapp, lurer på om jeg skal herme etter fargene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det vil være en ære å bli hermer etter:) lykke til med fargevalget ditt, jeg er spent på hva det ender opp med!

   Slett
 2. Nydlige farger - fineste jeg har sett på denne kofta, tror jeg!

  SvarSlett
 3. Kofta ble kjempefin!! Nydelig fargevalg!!
  Endelig fikk vi sommer igjen - kos deg i sommersola! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Britt, jeg er fornøyd denne gangen i motsetning til sist;) herlig vær nå, vi skal nok kose oss, ja. Ha en fin dag!

   Slett
 4. Nydelig kofte! Tenker den er deilig og myk i det garnet. Jeg liker også fargene du har valgt. Det er nummeret før jeg får lyst på ny kofte.....

  Ønsker deg en fin søndag! Her er det grått i dag, bortimot 15 grader, og så har vi en elg gående/spisende rett borti skogen.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Sandnes Alpakka er et deilig garn. Jeg har en Mariusgenser i det, brukt masse med bare singler under. Oppleves alltid passe varm, inne som ute. Og best av alt, den nupper INGENTING:)

   Slett
 5. Ådu,ådu så lekker! Veldig fine farger og flott arbeide! Denne har du jammen meg grunn til å være fornøyd med☺ Håper også at sommervarme kommer utover uka så du slipper å bruke den med en gang☺
  -Anne-

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)ja nå venter vi på sommervarmen, hittil har vi hatt god bruk for ullklær, halser og luer;)

   Slett
 6. Kjempefin jakke! Fargene er jo så nydelige sammen♡ Forresten, har jeg sett den på facebook? Syns jeg har sett den før.....og ikke glemt den....;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne jakken har jeg postet på facebooksiden Koftejakken bl.a. Men det er nylig. Mn tro om du kan ha sett den jeg ble så inspirert av på pinterest?

   Slett
 7. Utrolig fiiin! Likte fargevalget ditt godt :-)

  SvarSlett
 8. Takk, dere! Nå går jeg igang med en til av samme jakke og omentrent samme farger:)

  SvarSlett
 9. Nydeleg kofte! Kan du oppgi fargekode på garnet du har brukt?

  SvarSlett