fredag 8. november 2013

Sokkedilla!

Ja her strikkes det ullsokker (eller lester som det heter her vi bor) på løpende bånd. Her har jeg tre varianter som er kommet av pinnene den siste tiden. Noen blir julegaver og ett par tar jeg selv.

Først ut er Bestla av Bitta Mikkelborg fra boken Sokker. 
Disse er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka. Et middels tykt garn. Jeg har strikket på pinner 2,5. Det er et lett mønster å memorere og tross en enkel flette er de strikket uten hjelpepinne. Det gikk fort å strikke disse og jeg brukte litt under 2 nøster Sterk til str 37-38.
 

 
 
Det neste paret er også fra Bitta Mikkelborg og heter Søster, søster. De er strikket i Hot Socks neon og noen rester av Sisu på pinne nr 2.  Ca str 35-36. Havner nok under juletreet;)
 
 
 
 

 
Det er så fint flettemønster på disse!

 
 
Siste par ut skulle bli bare mine.. De er helt nydelige og strikket i favorittsokkegarnet mitt, Arwetta i en nydelig petrolblå farge. Men sørgelig nok synes jeg de ble litt for vide på foten min. Jeg liker sokker som sitter veldig godt på foten... så det ser ut som om det muligens blir gave til noen med litt større fot. Det er et intrikat flettemønster som virkelig har krevd konsentrasjon. Ikke noe TV-strikk dette her, nei! Har brukt lang tid på dem, de har ligget i veska og blitt strikket litt på innimellom alt annet jeg strikker.
Sokkene heter Effervesce og mønster finnes her på Ravelry. Dette var mitt første strikkeprosjekt på engelsk, men det gikk jo helt fint. Så det blir det mer av :)
 
 
 
 

 
VAKKERT mønster!
 

 
 


Klem fra Maja

2 kommentarer:

  1. Oj, så mange flotte par sokker!!! Nydelige alle sammen, liker spesielt godt de siste blå!
    Er alltid imponert over dere som "kaster dere rundt" med engelske oppskrifter! Vet ikke om jeg våger meg på det, men uansett; takk for link!
    God helg! :-)

    SvarSlett
  2. Du verden så flotte sokker !!

    SvarSlett