søndag 5. juni 2016

Nancykofte i bursdagsgave

Jeg fikk i vår et ønske om å strikke en Nancykofte til min guddatter. Hun hadde sett et bilde på nett med farger hun likte, og jeg mente det så ut til at den var strikket i minialpakka. Så jeg tok bildet med til den lokale garnforretningen, og der prøvde vi å finne fargene som var på bildet. Det var jammen ikke enkelt, for det jeg mente så ut som blågrønn/petrol, mente den andre så ut som klar, blå. Jeg kjøpte med meg de nøstene jeg mente det måtte være, og viste til flere andre, som var i tvil om fargene var rette. Men guddatteren min fikk se dem, og hun var heldigvis enig med meg - så da var det bare å strikke i vei. Men vi som ofte legger ut det vi strikker på nett, vet at enkelte farger er omtrent umulige å gjenskape på bilder. Spesielt synes jeg turkise farger og lilla er vanskelig.

Så om noen skulle like denne fargesammensetningen, skal jeg være kjempegrei og skrive fargekodene opp her; Lys grå 1032, hvit 1001, blågrønn 6554 og blågrå 6081. Så slipper dere å lure ;)
Koften er strikket på pinne nr 2,5 og 3 i str M. Det er lagt på nokså mye ekstra lengde på ermer og bol, pga mottaker er lang. Den passet perfekt. 


Fine tinnknapper med 8-bladsroser, fant jeg på garnbutikken Flexi, på Storslett.


Nancykoften ble gitt som 16-årsgave, og det er så gøy å strikke til noen som blir så glad :)

Klem fra Maja

6 kommentarer:

 1. Den var kjempefin og fargene var nydelige :)
  Gøy å strikke til noen som blir glad for slik en fin gave!

  SvarSlett
 2. Nancy-kofta er en sikker vinner. Fine farger på denne! Nye fargekombinasjoner dukker opp stadig vekk. Jeg har nettopp strikka ei med gul bunnfarge. Fin den også.
  Helt på sin plass med fornøyd mottaker. Det er mye arbeid på ei kofte.

  Ønsker deg ei ny, fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelig kofte så her var hun heldig! Veldig fin montering du har gjort!

  SvarSlett
 4. Hei!!
  Nydelig kofte!!
  Hva slags garn har du brukt på denne??

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) koften er strikket i Sandnes Minialpakka.

   Slett
  2. Takk:) koften er strikket i Sandnes Minialpakka.

   Slett