søndag 22. november 2015

Eskimogenser

Atter en gang har jeg strikket en genser fra Sandnes garn heftet  "Norske ikoner". Denne gangen ble det Eskimogenseren. Jeg syntes den var SÅ fin, første gang jeg så den i heftet, og hintet frempå til datteren min om at den kunne jeg strikke til henne. Men hun likte den ikke da. Heldigvis endret hun mening etterhvert, og når hun nå ønsket seg ny genser, og fikk kikke igjennom mønsterheftene mine, da var hun klar ;)

Genseren er strikket på tykke pinner, i garnet alpakka/ull. Pinne 4,5 på vrangborder og 5 ellers. Jeg syntes det virket å bli veldig løst strikket, var ikke helt fornøyd med hvordan det så ut til å bli. Men jeg lette på nett etter andre blogginnlegg om genseren, for å se hvilke erfaringer de hadde gjort. Fant frem til Knitnetty's blogg. Hun hadde samme formening som meg, om for tynt garn til pinne nr 5, men opplevd at etter en vask, ble alt så mye bedre. Så jeg strikket meg ferdig, og håpte på det beste.

Da alle tråder var festet, var det rett i maskinen med den, og genseren BLE veldig fin! Datteren er superfornøyd, og intet gleder en strikkemor mer enn det :)Alpakka/ull er deilig mykt. God på kroppen. Spent på hvordan det holder seg i bruk.
Halsen har jeg strikket kortere enn hva oppskriften foreslår. Der står det 14 cm, før den brettes. Jeg har strikket ca 9-10 cm, og brettet den.Fargene i genseren er ikke en kombinasjon jeg vanligvis ville ha valgt, men jeg synes faktisk de gjør hele genseren. Passer utrolig godt sammen! Grønnfargen er ute av sortimentet nå, men garnbutikken hadde liggende noen nøster i kjelleren. Heldig for meg, for de nye grønnfargene krasja litt.

(typisk at bildet viser baksiden av genseren, med omgangsskjøten på venstre side..)

Her er heftet der jeg finner alle godbitene:


Har strikket 8 plagg med mønster fra dette heftet, genseren "Ull", Eskimogenseren, 3 Nancygensere, Marius II, og 2 Nordkappkofter. Og har enda lyst på flere ;)Klem fra Maja


12 kommentarer:

 1. Lekker Eskimogenser!! Flaks at du fikk den rette grønnfargen, den stod godt til de andre fargene:) Jeg kjøpte noen nøster alpakkaull basert på strikkefastheten, for jeg ønsket å strikke votter på tykkere pinner. Når jeg skulle til å strikke med det, syns jeg garnet hadde samme tykkelse som smart... og det har jo samme løpelengde. Jeg sluttet meg med prosjektet jeg da.. Men genseren din ser veldig fin! Kanskje jeg må prøve på nytt....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg tenkte det samme som deg, at dette virka å passe bedre til pinne 3,5-4, enn 5. Men det kan jo testes ut på tynnere pinne også, for å se om det blir bra. Et deilig garn, i allefall:)

   Slett
 2. Så flott genser! Det er akkurat slik genser jeg ser for meg i et vintereventyr ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) ja, det er en ordentlig tradisjonsgenser.

   Slett
 3. Denne genseren har jeg på planen også. Jeg husker den godt fra min barndom, men det var selvfølgelig en damegenser. Det var jo ingen unger som fikk hvit genser må vite.
  Helt nydelig er den i alle fall!

  God søndagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Ja, det er morsomt at folk kommenterer at de husker genseren fra barndommen:) takk for hyggelig kommentar:) god søndagskveld til deg!

  SvarSlett
 5. Kjempeflott genser du har strikket, artig når både mottaker og produsenten er fornøyd med resultatet!
  Tenk at du har strikket 8 gensere fra heftet, du er jammen flink og rask med pinnene.
  Fin søndagskveld til deg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Britt:) pinnene går nok støtt og stadig her i huset, men har strikket lite fra andre hefter. Finner ofte bare en modell jeg liker i et hefte, mens i dette er det bare så utrolig mange fine:D

   Slett
 6. Kjempefin genser og fargene var nydelige :)

  SvarSlett
 7. For ein nydeleg gensar. Flotte fargar og fint mønster.

  SvarSlett

 8. Hei Maya! Veldig fin genser du viste seg! Jeg vil knytte dette opp! Hvor kan jeg kjøpe en mal? Hjelp meg!

  SvarSlett
 9. Jeg har også strikket den genseren,fuktet den etterpå for å glatte den ut,men den strekte seg og ble sid og lang i armene. La den til tørk på gulvet. Så det gikk bra å ha den i maskina? Hvilket program, og hvordan tørket du den?

  SvarSlett