fredag 25. juli 2014

Mariusdress

Jeg har strikket en Mariusdress for ei venninne for nokså lenge siden. Den har ligget og skult på meg i strikkekurven, lurt fælt på når den ville bli ferdig montert... Har strikket mange plagg siden den ble ferdig, for å si det slik.
Men plutselig en dag nå i ferien kom ånden over meg. Jeg henta symaskinen, sydde den og ei jakke som har venta ett helt år på montering (!!!) og monterte ermer, hals og knappestolpe i en fei. Jeg VET jo det, det går fort å montere - men jeg har ALLTID så lyst å strikke noe nytt! Enda så godt det er med å gjøre noe helt ferdig...

Her har jeg brukt mønsteret fra Sandnes garn Tema 10 Klassikere. Jeg skulle nemlig strikke den i str 1,5 år. Det fant jeg ikke i Mariusboka eller noen andre hefter. Så da måtte jeg kikke i mine "gamle" hefter. Mulig denne dressen er noe romsligere i modellen enn de nyeste som er kommet ut.
Dressen er strikket i Sisu i de originale Mariusfargene marine, hvitt og rødt. Pinne 2,5 og 3.


Enkle små knapper i marine.Dobbel hals og knappestolpe.Så kom lillebror og ville hjelpe mamma...


Finlands hvite rose - dufter nydelig!

Klem fra Maja

4 kommentarer:

 1. Dressen ble kjempefin! Jeg synes det er bra at den er litt romslig i fasongen. Da varer den lenger, og det må slike fine plagg gjerne gjøre.

  Fortsatt god sommer!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og fortsatt god sommer til deg også!

   Slett
 2. Flott Mariusdress! Orginalfargene er veldig fine, det er sikkert! Nydelige votter og sokker i innlegget under her, du er flittig med strikkingen på ferie!! :-)
  Fortsatt god sommer!
  Ps.nå ser jeg havtåka komme sigende inn fjorden og temperaturen har sunket betraktelig...men, for en dag vi har hatt! :-)

  SvarSlett
 3. Veldig pent arbeid ! Liker den best i orginalfargene :)

  SvarSlett