søndag 25. juni 2017

Sommerstrikk er sokkestrikk

Sommeren er igang, og jeg strikker sokker på løpende bånd. To av parene er fra den flotte boken til Tant Ulltuss. Den boken er full av fine mønstre jeg vil strikke. 

Første par er Flower Power. De er strikket i Arwetta classic og Opal. Jeg slet litt med å forstå hæloppskriften på disse, så gjorde den vanlige hælen som jeg alltid benytter. Uansett ville den som stod i oppskriften sett omtrent lik ut.


 

Neste par er sokkene Barbro, også av Tant ulltuss. Disse er strikket i hvit og aprikos Opalgarn og blå arwetta classic. Her har jeg strikket en ny type hæl for meg. Jeg har prøvd tidligere å strikke denne, og har syntes den ble for trang over vristen. Så nå byttet jeg noen omganger før jeg kom til hælen til et pinnenr større. Dvs fra 2,25-2,5. Og så byttet jeg tilbake en stund etter hælen. Så nå ble det bra. Helt passelig:) 
Sokkene har et dekorativt opplegg med Latvisk flette. Pent, men jeg liker veldig godt vanlig ribb, da det sitter tettere inntil leggen, så sokkene holdes godt oppe.

 

Siste par er en oppskrift jeg fant på Ravelry. Sokkene heter Astrid socks, og jeg så dem første gang på Instagram. Kjempefine sokker! Disse er strikket i hvit Opal og handfarget garn fra Rät och Avig. De ble nesten julefine, med den rødfargen. Sokkene har samme antall masker som Tant ulltuss sine, de er strikket på pinne 2,5 (2,25 i ribben) og ble veldig mye større enn de andre. Så jeg strikket dem ekstra lange, så de blir til en med litt større føtter enn jeg har. Jeg kan jo kkke beholde ALLE sokkene selv;)

 

På pinnene nå, er et par herresokker. Mannen må jo også få nye sokker til vinteren:)

Klem fra Maja

4 kommentarer:

 1. Så fine sokker! Kjekt med småstrikk i sommervarmen.
  God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, god sommer til deg også:)

   Slett
 2. Flotte sokker! Har selv strikka flere par Astrid sokker - syns det er et fint mønster :) Og boka til Tant Ulltuss blir jeg nødt til å sjekke ut1

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var dine sokker jeg så på Instagram og som ga meg lyst å strikke dem. Nydelige farger du hadde valgt på dine!!:) boka til Tant ulltuss anbefales på det varmeste.

   Slett