søndag 25. oktober 2015

Jakken Lana, i Hexa garn

Jeg har en vakker strikkebok, som heter Mere feminin strikk, av Lene Holme Samsøe. Der er mange fine mønstre, men den første jeg valgte å strikke, var Lana. Jeg har strikket den i Hexa, og har brukt svært lang tid på den. Den har rett og slett vært en UFO i halvannet år, nå...

Og hvorfor var dette en UFO så lenge? Fordi den ble strikket del for del, att og fram (forstykke x 2, rygg og erme x 2). Og dette måtte syes sammen til slutt. Det er dønn kjedelig, spør du meg, og jeg er litt for dårlig til å fri meg fra oppskrifter og gjøre som jeg selv vil. 

Da den var ferdig sydd, tok det enda laaaang tid før jeg fikk kjøpt inn knapper. Jeg ante nemlig at den ikke kom til å bli så fin som jeg hadde håpet.
For å si det slik; jeg passer den, Hexa er deilig, myk og varm, mønsteret er fint. Men armene er litt for lange, den er så uendelig tøyelig i formen, så jeg kjenner at den sitter ikke så godt. Er redd den vil sige litt, men det gjenstår å se når jeg tar den i bruk. Blir nok uansett god å ha til vinteren.

Og så kom jeg til fotograferingen... Fargen er burgunder, men uten blitz ser den rødbrun ut, og med blitz forsvant alle detaljene i mønsteret. Så her presenterer jeg begge deler ;)Mønsteret ser ut som fletter, men det er hullmønster med to rett sammen og kast. Er på forstykkene og ermene. 


Riktig fargegjengivelse.


En veldig fin variant av denne, finner dere hos Nøstesjel. Det var hennes fine jakke, som fikk meg til å sette igang med min :)Det kommer nok mer strikk fra denne boka etterhvert ;)

Klem fra Maja

7 kommentarer:

 1. En skikkelig luksusjakke dette, strikket i deilige Hexa. Synd den ikke ble slik du ønsket. Men varm og god og fin å ha til vinteren tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hexa er virkelig luksus, ja. Heldigvis passet min mamma den, så da endte det hele godt:)

   Slett
 2. Nydelig jakke! Tror nok du blir glad i denne selv om den var utfordrende å strikke. Jeg har hals og lue i Hexa. Deilige plagg.

  God tirsdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Takk, Ingunn. Hexa er virkelig deilig. Nå er jeg på jakt etter fine halsoppskrifter, for jeg har mange ubrukte nøster:)

  SvarSlett
 4. Så fin jakke, veldig fint mønster! Kjenner ikke garnet så godt, men jakken ser både myk og god ut. Måtte sjekke Nøstesjel sin jakke også; fine jakker begge to!
  God helg!

  SvarSlett
 5. Den var lekker! Kjempefin blogg dette, må nok følge med her… god helg!

  SvarSlett
 6. Den ble veldig flott, synes jeg.
  Bruk den, og så ser du hvordan du vil trives med den.
  Jeg har ofte strikket ting som ikke ble helt slik de skulle bli. Men så har jeg bare brukt dem alikevel, og latt dem være slik dem ble. Mange er favoritter!!!
  Denne boka har jeg også. Og jeg har faktisk strikket genseren på coveret av boken. I sort Alpakka silke. Den er kjempeherlig. Men den var litt av en jobb å gjennomføre.

  SvarSlett