søndag 3. mai 2015

Genser til kjæresten

Jeg har strikket genser til mannen min. Passer fint å legge den på bloggen min denne dagen, nøyaktig 23 år siden vi ble kjærester.
Denne gangen har jeg strikket en Islender, mønsteret er fra Sandnes garns nye hefte som kom ut sammen med nye farger i garnet Peer Gynt. Heftet er Tema 43 - kofter.

Jeg har strikket den i Peer Gynt, i de fargene som er foreslått i heftet. Har ikke strikket så mye av det garnet tidligere, men det er rimelig, ren ull, blir jevnt og finnes nå i mange fine farger. Kan absolutt anbefales. Og litt moro at det luktet sau når jeg dampet genseren ;)

Mannen synes genseren var fin, men litt tett på halsen, der den klør litt. Får se om han venner seg til det. Synes han var tøff i dag, som stilte opp på bilder til bloggen, :)
Genseren har raglanfelling, så dette var kjapp og grei strikk. Gøy med mønster hele veien. Men slike store mannegensere er nokså tungt å "hemse" på mot slutten, når både bol og ermer er satt på. Så jeg strikker ikke så ofte til han, akkurat ;)


Fargene er jeansblå og naturhvit. 


Strikket på pinne 3 og 3,5Mannen tenker dette er "arbeidsgenser", slik Islendere tradisjonelt er (altså ut å jobbe i garasjen, fiske, m.m) mens jeg synes den er så FIN at den fortjener å brukes både her og der, blant folk i allefall!

Klem fra Maja


13 kommentarer:

 1. Knall flott genser! Heldige mann :) Aldri prøvd det garnet før, kanskje det må ses på :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin genser du har strikka til mannen din!! Flotte farger - ja, denne blir han helt sikkert å trives i og bruke mye! Flott arbeid, Maja! :-)

  SvarSlett
 3. Staselig og flott vil nu æ kall både han og den :o)

  SvarSlett
 4. Mannen din er riktig flott i den genseren! Synes den sitter godt på, og fargene er kledelige. Peer Gynt var et mye brukt garn i "gamle" dager da genserne gjerne var litt tykkere enn nå til dags. Arbeidsgenser eller ikke? Det viktigste er at den blir brukt synes jeg. Den er altfor fin til å bli liggende i skapet.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, Ingunn. Det beste er at genseren blir brukt. Når den tas på titt og ofte, ja da vet man at det er en god genser:)

   Slett
 5. Flott genser i nydelige farger. Strikket mye av det garnet før i tiden så det er litt gøy at det er på veg tilbake :)

  SvarSlett
 6. Lekker, lekker! Den må da være pengenser i begynnelsen;) Peer Gynt varer i generasjoner! Strikket en arangenser i det garnet for over 35 år siden til mannen min, nå bruker eldste sønn den, og den er like fin - om ikke finere...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at genseren holder seg over lang tids bruk:) takk for tilbakemelding!

   Slett
 7. Det var ein kjempefin gensar i flotte fargar.

  SvarSlett
 8. En flott genser du har strikket! Den satt da helt perfekt på den heldige mottakeren.

  SvarSlett
 9. Denne genseren er på strikkelista mi også, kjærasten min har hinta litt men eg latar som om det ikkje blir noko. Marineblått er den finaste fargen, alle menn blir så kjekke! :) Utrulig fin genser!

  SvarSlett
 10. Nydelig genser :) Strikker den til min bror nå, men han bor ca 100 mil herfra. Er redd for at den er trang i armene. Kan du fortelle hvilken str. du har strikket i?

  SvarSlett
 11. Takk! Genseren er strikket i str M, det bruker han til vanlig også. Som du ser er den nokså smal nederst på ermene, men mer rommelig oppe. Lykke til:)

  SvarSlett