søndag 11. mai 2014

Vakre Chamonix

Tenke seg til at jeg endelig er ferdig med Chamonix genseren min! Det har vært et kosestrikkeprosjekt. Det tok sin tid med fletter, perler og 4 farger pr omgang, så jeg har sagt til meg selv underveis at denne kan jeg bruke lang tid på, innimellom annen strikk. Og det går mot sommer, altså ingen akutt behov for en varm genser..

Men i dag fullførte jeg den 11 cm lange flettehalsen, festet ukjent antall millioner tråder og dampet den. Sukk, jeg er fortapt i Tine Solheims retrogensere - det er bare å finne ut hvilken som blir neste, denne gangen uten perler...


Uklar genser, klart kamera ;)


Genseren er str M, innsvinget og strikket nesten helt etter oppskriften, bortsett fra at det ble for få perler! Mangler perler øverst på halsen, men dette er nok i dungevis, synes jeg. Orka ikke bestille og vente på mer.
2,5 nøster til overs av bunnfargen. Skjønner det ikke, for strikkefastheten er riktig..og jeg har gjerne lagt på ett par omganger på lengden, hver gang jeg skulle ta mål. Syntes nemlig den så noe kort ut på bildene i boka.Duse farger i Royal Alpakka fra Dalegarn. Muldvarp, sand, mose, grå og natur. Deilig og mykt garn. Jeg bare overser at det klør litt i halsen - slik er det med meg og alpakka.
Fulgte som sagt oppskriften nesten helt, jeg mente det måtte være noe feil i diagrammene på hvilke farger som skulle være etter hverandre i "spissene" - de var i diagrammet helt ulikt nederst på genseren enn som på brystet. Men bildene i boka viste at de var like. Så jeg valgte å lage de like oppe som nede. I tillegg stod det i oppskriften at når man hadde satt ermene inn på bolen, så skulle omgangen starte fremme ved høyre erme. Jeg la omgangens begynnelse bak, da mønsteret blir noe forskjøvet i omgangens begynnelse. Det vil jeg ha skjult bakpå ryggen.Klem fra Maja

10 kommentarer:

 1. Nydelige farger du har valgt, genseren har også en fin passform :) Ha en fin uke, klem fra Beth

  SvarSlett
 2. Vel blåst! Den ble vakker! Stilig med perler og fletter og gode farger sammen.

  SvarSlett
 3. Oj, for en flott genser du har strikket!! Liker fargevalget ditt veldig godt; duse, fine farger. Den genseren skal du være stolt av!! Well done!! :)

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Nydelig og forseggjort genser, rett og slett. Må ha vært litt av en jobb med de perlene.

  SvarSlett
 5. Nydelig genser!
  Så flott med perler :)

  SvarSlett
 6. For ein nydeleg gensar du har strikka :) Fine fargar, og god passform.

  SvarSlett
 7. Kjempe flott genser, til og med mannen kommenterte "steike ta"

  SvarSlett
 8. Hei og tusen takk for koselige kommentarer inne hos meg - jøss så mye fint du strikker, denne genseren blåste meg helt av banen. Jeg har ikke vært her inne før, men da jeg så forsidebildet ditt måtte jeg slippe ut ett wow !!!!! Har lagt meg til som følger, og nå skal jeg ta en titt i kortbloggen også :) God søndag til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og velkommen i bloggen min, og takk for all ros:) det er moro å oppdage stadig nye blogger og strikkere. Utrolig mye fint som strikkes i de ulike bloggene!

   Slett